Pazartesi, Temmuz 11, 2011

Kemik Suyu

Efendim bizim evin delisinin çok sevdiği bir program var. Hayal İzcileri. Elemanların hepsinin isimleri ezbere biliniyor, komşu Nina'nın kıyafet rengine dikkat ediliyor ve Depo Faresi'nin sorunlarıyla yakından ilgileniliyor. Her bölümün başında da o bölümün adını dış ses söylüyor. Tabii bu da "İzciler aç baba" olayını "Baba İzciler aç, diş ağrısını istiyorum"a döndürdü. Güzel, sorun yok. Çocuk duyduğunu anlıyor diye sevinirken ev halkını paniğe saran bir olay gerçekleşti. Hanım kızımız izciler seyrederken bir anda o bölümü istemediğine karar verdi ve annesinden başka bölüm istemeye başladı. Fakat anne hangi bölüm olduğunu bir türlü anlamadı. Çünkü çocuk "Kemik suyuuuuuuuuuu! Kemik suyuuuuuuuuuuuuuu!" diye bağırıyordu.Bildiğimiz kemik suyu. Yanlış duymadık. Çocuk teyit etti, yalanımız yok.

-Evladım kemik suyu mu?
-Evet.

-Kemik suyu hangisi aşkım?
-Vuaaaaaaa! Kemik suyuuuuuuuuuuuuuuu!

Bu muhabbet bir süre devam etti ancak hangi bölüm olduğunu anlamak konusunda bir mutabakata varılamadı. Çaresiz kaydedilmiş tüm bölümler (az değil, iki sezonu tamamladık sayılır) taranmaya başlandı. Ve aniden kızım talimat verdi.

-Bu kalsın.

Heyecan içinde hangi bölüm olduğunu beklemeye başladı anne. Sinirler gerilmiş, heyecan dorukta. Sonunda beklenen an geldi ve dış ses o sihirli kelimeleri söyledi.

-Köpek sorunu.

Evdeki ampul sayısında ani bir artış oldu ve kızım huzur içinde istediği bölümü seyretmeye başladı. Biz de Zilli Prenses Hazretleri'nin taleplerine ve sevdiklerine karşı daha dikkatli olmamız gerektiğine karar vererek korku içinde bir sonraki buyruğunu beklemeye başladık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder